Verschil tussen rente termijn en uitcashen

Verschil tussen rente termijn en uitcashen

Laten we eens kijken naar de twee basiskeuzes bij het herfinancieren van uw hypotheek: rente-en-termijn en cash-out. Door de voordelen van elk af te wegen, kunt u beter begrijpen welke optie van hypotheekherfinanciering het beste werkt voor uw financiële doelen.

Wat is een rente-en-looptijd herfinanciering?

Ook wel bekend als een traditionele herfinanciering, tarief-en-termijn herfinanciering verandert de rente en / of looptijd van uw bestaande hypotheek. U betaalt uw oorspronkelijke lening af en vervangt deze door een nieuwe hypotheek. Een lening zonder BKR kan wellicht een goede optie zijn voor het herfinancieren van uw hypotheek.

De nieuwe hypotheek heeft doorgaans een rentevoet en/of een looptijd die beter past bij uw financiële doelstellingen. Deze vorm van herfinanciering is ideaal wanneer u wilt profiteren van lagere rentetarieven of uw maandelijkse betalingen wilt verlagen voor meer financiële flexibiliteit. Wil je alvast een klein deel aflossen? Dan kan 500 euro lenen via leningenhypotheek.com een goede optie zijn.

Wat is een cash-out herfinanciering?

Met een cash-out herfinanciering kunt u het eigen vermogen van uw huis gebruiken als financieel instrument. U kunt het eigen vermogen omzetten in contanten en tegelijkertijd de rentevoet en de looptijd van uw lening wijzigen. Net als bij een rente- en termijnherfinanciering vervangt een nieuwe lening uw bestaande hypotheek, maar het bedrag dat u in contanten opneemt, wordt bij het saldo van de lening opgeteld.

Het verschil wordt dan aan u uitbetaald als een forfaitair bedrag bij het afsluiten. Deze vorm van herfinanciering is handig als u extra geld nodig heeft voor verbeteringen aan uw huis, het aflossen van hoogrentende schulden of zelfs voor college-uitgaven.

Welk keuze is het beste voor u?

Een rente-en-termijn herfinanciering helpt u verschillende dingen te bereiken dan een cash-out herfinanciering. Wat voor u zinvol is, hangt af van uw redenen voor de herfinanciering en of u aan de voorwaarden voldoet.

Als u bijvoorbeeld een cash-out-herfinanciering wilt doen, moet u voldoende eigen vermogen in uw huis opbouwen en een taxatie van uw huis laten uitvoeren. Door uw doelstellingen te bepalen en met een van onze hypotheekadviseurs te spreken, kunt u uw keuze beperken.

Hoe gaat het herfinancieren van je hypotheek in werk?

Hebt u vragen over het oversluiten van een hypotheek? Van het invullen van een aanvraag tot het verkrijgen van goedkeuring en het sluiten, herfinancieren is niet veel anders dan wanneer u uw huis kocht. Als u klaar bent om een aanvraag in te dienen, zijn wij er om u te helpen met de aanvraagprocedure voor een herfinanciering.

1. Vul uw aanvraag in

Eerst moet u de aanvraag voor de herfinancieringshypotheek invullen, met informatie over uzelf en de woning. Afhankelijk van uw geldverstrekker, kunt u uw aanvraag per telefoon, online of persoonlijk invullen.

2. Geef uw toestemming

Nadat u uw aanvraag hebt ingediend, geeft u uw kredietverlener toestemming om verder te gaan met uw aanvraag.

3. Deel de benodigde documenten

Uw kredietverstrekker heeft ook documenten nodig die de informatie verifiëren die u in uw aanvraag hebt verstrekt. Deze documenten omvatten doorgaans

 •       Ondertekende verklaringen
 •       Bankafschriften
 •       Betalingsbewijzen
 •       Bewijs van aanbetaling
 •       W-2’s
 •       Belastingaangiften
 •       Gegevens over uw dienstverband
 •       Controlelijst met documenten bekijken

Als u deze documenten via e-mail verstuurt, raadt Citi u aan SecureZIP te gebruiken om eventuele gevoelige gegevens die ze bevatten te beschermen.

4. Bepaal hoeveel u kunt lenen

Een kredietverstrekker is wettelijk verplicht om binnen 3 dagen na ontvangst van een leningaanvraag een Schatting van de Lening te verstrekken. Dit document geeft een schatting van de kosten en afsluitkosten voor uw lening, zoals taxatie- en afsluitkosten en titelwerk. Het geeft ook een samenvatting van uw leningvoorwaarden en maandelijkse betaling.

5. Voer een taxatie uit

Voordat u uw herfinancieringslening goedkeurt, zal uw kredietverstrekker een taxatie van uw huis laten uitvoeren om de geschatte marktwaarde van uw woning te bepalen. De getaxeerde waarde is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder:

 •       Het aantal en de grootte van de kamers
 •       De woning in vergelijking met woningen die onlangs zijn verkocht in het gebied
 •       Voorzieningen of kenmerken, die de waarde kunnen beïnvloeden

Uw geldschieter zal de getaxeerde waarde in overweging nemen bij het bepalen van het bedrag en de voorwaarden van de herfinancieringslening.

6. Ontvang de definitieve aanslag van de herfinanciering

Nadat u uw hypotheekaanvraag hebt ingediend, uw toestemming hebt gegeven om verder te gaan en alle gevraagde documentatie hebt verstrekt, zal uw hypotheekmedewerker uw papierwerk doorsturen naar een leningsbewerker, die uw lening zal voorbereiden en beoordelen. Een underwriter zal vervolgens uw ingevulde aanvraag beoordelen om een definitieve beslissing te nemen op basis van de criteria van de geldverstrekker.

7. Sluit uw lening af

Zodra u de definitieve goedkeuring hebt ontvangen, bent u klaar om af te sluiten, wanneer u uw afsluitdocumenten bekijkt en ondertekent, en ook de kosten betaalt voor de verwerking van uw leningaanvraag.

Wesley

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Categories

Calendar

March 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Energiezuinige thuisproducten

Een van de beste manieren om geld te besparen is om producten te kopen die energiezuinig zijn. Home -technologieproducten kunnen u helpen de hoeveelheid elektriciteit die u thuis gebruikt te verminderen koop de beste slowcooker.