Leren over kolibries

Leren over kolibries

Kolibries zijn een genot voor vogelaars om op te merken. Ze worden op unieke wijze ontdekt op het westelijk halfrond, zo ver naar het noorden als Zuidoost-Alaska en de Maritimes van Canada en zo ver naar het zuiden als Zuid-Chili. Er zijn ongeveer 350 soorten kolibries met 320 soorten die in de oerwouden voorkomen. Binnen de groep kolibries wordt de kleinste vogel ter wereld opgespoord, de bijenkolibrie van Cuba op 2,17 inch (5,5 cm) en een gewicht van 1,95 g (0,07 oz). Kolibries variëren in grootte van 2 crawls tot 8 inch.

De kolibrie dankt zijn naam aan het murmelende geluid dat wordt gecreëerd door zijn snelle vleugelslag. Over het algemeen is de vleugelslag zo snel dat het individu het gewoon als a beschouwt, aangezien het grootste deel van deze vogels hun vleugels ongeveer 50 keer per seconde vouwen. De snelheid van de vleugelslag is afhankelijk van de grootte van de vogel, de grootste, de gigantische kolibrie, heeft een vleugelslagsnelheid van 10-15 keer per seconde. De snelste geregistreerde snelheid was ongeveer 80 keer per seconde, op een kleine Amethyst Woodstar, en de iets bescheidener bijenkolibrie – ‘s werelds kleinste vogel – kan een aanzienlijk hogere snelheid hebben. De vleugel van een kolibrie is aanpasbaar aan de schouder, maar stevig aan de pols, waardoor ze op verschillende manieren kunnen vliegen. Ze kunnen rechts, links, omhoog, omlaag, in omgekeerde richting en zelfs ondersteboven vliegen. Om weg te gaan van de bloesems waarop ze voeden, vliegen kolibries achteruit en zijn de eenzame vogel klaar om achteruit te vliegen. Terwijl verschillende vogels hun vliegkracht alleen uit de neergaande slag halen, hebben kolibries evenzo kracht bij de opgaande slag. Ondanks het feit dat ze uitzonderlijk snel vliegen, kunnen ze abrupt pauzeren en een delicate landing maken. Ze zijn zo licht dat ze niet veel snelheid halen. Kolibries hebben ineffectief geëvolueerde poten, zodat ze, ondanks het feit dat ze kunnen rusten en dit zullen doen tijdens het verzorgen of rusten, niet lopen. Om te bewegen, zelfs langs een tak, vliegen ze. Kolibries komen uit hun slaapplaatsen zonder zich af te zetten; ze komen helemaal op eigen kracht omhoog en fladderen met hun vleugels op praktisch maximaal gas voordat ze opstijgen. Kolibries rusten op takken met hun nek teruggetrokken en hun kop naar voren, de snavel naar boven gericht en de stekels werden lichter.

Het wordt geaccepteerd dat kolibries slechts 3 tot 4 jaar leven. Ze hebben een snelle hartslag met een snelheid van 1260 bonzen per moment, geschat in een blauwkeelkolibrie. Bij lethargische kolibries kan de hartslag elk moment dalen tot 50-180. Hun snelle polsslag en snelle vleugelbeweging verwachten dat ze gedurende de hele dag routinematig zullen zorgen. Er wordt rekening mee gehouden dat ze met regelmatige tussenpozen moeten zorgen en dat ze op een eenzame dag 2/3 van hun lichaamsgewicht kunnen verbranden. Een belangrijk onderdeel van het eetpatroon van een kolibrie is de nectar die ze van bloesems krijgen en hun rekeningen zijn volledig aangepast aan de verschillende soorten bloesems waarmee ze zich voeden. Een paar kolibries hebben bijzonder gebogen of verlengde snavels waardoor ze kunnen profiteren van unieke bloesems, bijvoorbeeld de Witpuntsikkelbekkolibrie waarvan de neergaande buigende snavel hem in staat stelt nectar uit heliconia’s te halen. De Ruby-Topaz-kolibrie heeft een korte en iets ontcurve snavel die geschikt is om te profiteren van de bloesems van de ixorastruik. De blauw-gevolgde smaragd heeft een korte snavel die geschikt is om te profiteren van de hibiscusbloei. de kolibrie met koperstuit heeft een rechte lange snavel waardoor hij kan profiteren van middelgrote cilindervormige bloesems zoals de allamanda. Bij het verzorgen gebruiken kolibries hun tong om de nectar langs deze lijnen te lepelen naar katachtigen die melk kabbelen. Hun tong kan zich uitstrekken over een afstand die gelijk is aan hun snuitlengte. Terwijl ze kolibries voeden, verzamelen ze incidenteel stof en terwijl ze van de ene bloesem naar de andere gaan, helpen ze de bloesems met herhalen.

Kolibries hebben praktisch geen reukgevoel, dus schaduw is noodzakelijk voor de zoektocht van een kolibrie om bloesems te vinden die nectar bevatten. Hoewel ze elke bloesem met voldoende nectar bezoeken, geven ze de voorkeur aan bloesems die rood tot oranje van kleur zijn. Aangenomen wordt dat er een paar verklaringen zijn achter deze schaduwhelling. Rode bloesems kampioen in een groene basis, zoals des te beter gezien door de kolibrie. Het is ook geaccepteerd dat, aangezien kolibries met insecten kampen voor nectar, ze bloesems plukken die meer afkerig zijn om door insecten te worden bezocht. De meeste griezelige kruipers zien niet goed bij de rode afwerking van het schaduwbereik en bezoeken daarom mogelijk geen rode bloesems terwijl kolibries het volledige zichtbare bereik zien.

Kolibries hebben bovendien eiwitten nodig om spieren te fabriceren, dus eten ze griezelige crawlies. Ze profiteren graag van kleine spinachtigen en gematigd vliegende enge kruipers zoals muggen, kleine wespen en sprinkhanen, die enigszins licht in de lucht zijn en eenvoudig te krijgen. Ze testen ook de schors en het gebladerte op insecten zoals bladluizen, spinachtigen, rupsen en enge kruipende eieren. Het is algemeen aanvaard dat, afhankelijk van een deel van hun eetpatroon, uit kleine enge kruipertjes bestaat. Kolibries zijn uitgerust om gedurende langere perioden te leven zonder nectar als onderdeel van hun eetroutine. Ze kunnen snel de vetopslag veranderen en als de laatste tijd ingeslikte enge crawlies overgaan in energie wanneer ze geen nectar krijgen. Kolibries zoeken nectar en griezelige kruipers, dus creëren ze gebieden, die ze krachtig bekijken. Ze zullen vechten met verschillende kolibries die hun regio binnenkomen, maar oprecht onheil wordt slechts af en toe geëist tijdens deze gevechten. Bovendien, wanneer voedselbronnen schaars zijn, vechten ze om hun bron veilig te stellen.

De meeste kolibries zijn groen, met uitzondering van eenlingen, die voornamelijk aards gekleurd zijn en bekend staan ​​om de gloed. Deze prachtige, briljante tinten van het kolibrie-verenkleed worden veroorzaakt door de breking van voorkomend licht door de constructies van specifieke pennen. Deze constructies splitsen licht op in zijn segmenttonen, en alleen bepaalde frequenties worden teruggebogen naar de toeschouwer. De aardetint bij bepaalde kolibries is sowieso het resultaat van pigmentatie. Kolibries verzorgen zichzelf met hun snavel en haken en gebruiken olie van een orgel dicht bij hun staart. Ze gebruiken hun haken bovendien als een borstel om hun hoofd en nek voor te bereiden. Ze zonnebaden terwijl ze hun boezem in de richting van de zon plaatsen en oplichten, hun nek uitzetten en hun staart spreiden. Kolibries spoelen zich ook aan met behulp van het water in ondiepe poelen of afgemeten bladeren. Ze huiveren hun vleugels of trekken ze recht naar achteren terwijl ze hun staart optillen en spreiden; ze dompelen hun kaken en magen in het water. Af en toe zijn ze te zien zittend op een onbedekte tak, waardoor de stortbui tot in hun huid doordringt. Na het wassen zullen ze hun stekels aankleden en drogen.

Kolibries bouwen bekervormige huizen, in ieder geval bouwen kluizenaars langhangende huizen die normaal met gebladerte zijn verbonden. Mannelijke kolibries dragen niet bij aan de structuur van huizen of de aandacht voor jeugdig. Alle zorg wordt dus aan het vrouwtje overgelaten. Bij het verzorgen van de vrouwelijke slaapplaatsen in het huis, buigt ze haar rug, strekt haar nek uit, tilt haar hoofd op en houdt haar snavel naar beneden om nectar en halfverwerkte beestjes aan haar baby’s te verspreiden. Haar keel zwelt op en ze zuigt haar mond af als een naald.

Wesley

Related Posts

Crypto Finance ingaan

Hummingbird Pictures – Hoe maak je geweldige foto’s

Hummingbird Pictures – Hoe maak je geweldige foto’s

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Categories

Calendar

January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Energiezuinige thuisproducten

Een van de beste manieren om geld te besparen is om producten te kopen die energiezuinig zijn. Home -technologieproducten kunnen u helpen de hoeveelheid elektriciteit die u thuis gebruikt te verminderen koop de beste slowcooker.